Biografie

Wie ben ik?

Mijn naam is Elianne Huitema. Op 2 december 1997 ben ik geboren in Zwolle. Ik ben opgegroeid in Zwartsluis bij mijn vader, moeder en zus. Sporten vond ik altijd al leuk en ook alle sporten.

Toen ik bijna 5 jaar was en ik mijn B diploma haalde ben ik gelijk gaan zwemmen bij de zwemvereniging Zwartsluis. Hier heb ik bij de selectie gezwommen en zwom ik in de zomer ook open water wedstrijden. 

Toen ik 10 was ben ik begonnen met survival bij de trainingsgroep survival Vollenhove. Al snel vond ik het zo leuk dat ik het wedstrijdcircuit ging lopen. Daarnaast ben ik in 2010 ook begonnen met een paar hardloopwedstrijdjes te lopen omdat ik hardlopen ook erg leuk vind.
 

Motivatie:

Sport vind ik heel leuk omdat je even je hoofd leeg kan maken en je even lekker je energie kwijt kan. Eigenlijk ben ik wel verslaafd aan sporten.
 

Triathlon:

Omdat iedereen zei dat ik zo hard kan lopen ben ik in 2012 naar de talentendag geweest van de Nederlandse Triathlon Bond met als doel mij eens te meten met anderen. 

Dit ging zo goed dat ik uitgenodigd werd om bij de Opleiding Selectie Olympische Afstand te komen. Later werd dit de juniorenselectie. Vanaf eind 2012 ben ik regelmatig afgereisd naar Sittard om te kunnen trainen in  het Nationaal Topsport Centrum Triathlon. In de zomer van 2015 heb ik de stap gemaakt naar Sittard waar ik 3 jaar heb getraind binnen de Nationale Selectie van de Nederlandse Triathlon Bond. Inmiddels woon ik weer bij mijn ouders en heb ik hier alles om mij heen georganiseerd qua trainen. Ik denk dat dit voor mij de beste manier is om mijn uiteindelijke doel te halen.
 

Doel:

Het hoogste bereiken wat te bereiken valt binnen de sport. In de survival heb ik dit al gedaan,omdat ik 3 voudig Nederlands Kampioen en 3 voudig Circuitwinnaar ben.
Binnen de Triathlon heb ik een nieuwe uitdaging gevonden met als uiteindelijk doel een startbewijs op de Olympisch spelen.
De website van Elianne is gesponsord door Gula websites & webshops