2019
ETU cup Sines (PRT)
Update
Goed begin

2018
Einde seizoen
Eredivisie Klazienaveen
Zwartewaterlandloop
ETU CUP Holten (NL)
ETU Cup Wuustwezel (BE)
Update

2017
Op naar 2018
Eindelijk weer lekker kunnen hardlopen
Afsluiting openwaterseizoen
NK openwaterzwemmen
Meppeler City Swim
Sponsornieuws
Update
Nieuw sponsorcontract HEBO
sponsorcontract met Gebofa Maritiem
Trainen, trainen en trainen

2016
Survivalrun Doorn
Survivalrun Vollenhove
Nieuwe Mountainbike
Triathlon Zwolle en einde seizoen
Zwartewaterlandloop
NK junioren Veenendaal
ETU JC Holten
ETU JC Burgas
Update en begin van mijn seizoen
Run2Day

2015
Sportjaaroverzicht 2015
Isaac en Sjefke Janssen Bikes
ETU Catania
Verhuizen, Het rondje eilanden en ETU JC Tiszaujvaros
ETU Burgas en overwinning Stiens
ETU Wenen en nog veel meer
ETU JC Melilla
ETU JC Quarteira
Trainingsstage Spanje

2014
Sportjaaroverzicht
Update
Nieuwe sponsor
Einde seizoen
World Triathlon Edmonton
Het Rondje Eilanden en de BK Sprint in Wuustwezel
ETU JC Geneve
ETU JC Holten
European Championships Kitzbühel
NK Junioren Amsterdam
ETU JC Brno
ETU Youth Olympic Games Qualifier
ETU JC Quarteira
Contract met HEBO
Trainingsstage Spanje
Kijkje bij Tehava
Run2Day als sponsor
Sponsorcontract Isaac

2013
Update
NK Survival Leeuwarden
Terugblik op seizoen 2013
Triathlon Maastricht
Triathlon Zwolle
ETU JC Eton Dorney
Triathlon Noordoostpolder
Triathlon Oldenzaal
Het Rondje Eilanden
Triathlon Schagen
Triathlon Nieuwe Niedorp
EK Team Relay junioren in Holten
NK Sprint Amsterdam
Triathlon Almere
NK Junioren Weert
ETU Vierzon
NK Survival Wesepe

ETU Youth Olympic Games Qualifier

Zaterdag was het dan zover. De race waar ik de afgelopen weken naar uit keek.

Dit weekend zat ik met de atleten die ook mee mochten doen in een huisje 5 km van weert af. Zo kon ik mij optimaal voorbereiden. 
Vrijdag heb ik eerst het fietsparcouse verkent en het zwemparcourse gezwommen. Om 3 uur verzamelden we bij de huisjes waar we onze spullen neer zetten en vervolgens naar de vlaggenparade gingen.  S’avonds hadden we de briefing.

Zaterdag had ik alles al goed klaargezet en voorbereid. Er was een heuse fanclub afgereisd naar Weert om mij aan te moedigen waardoor ik nog meer zin kreeg in de race.

De start was vanuit het water in 2 rijen.  We hadden stroming tegen dus ik ging aan de linkerkant liggen op de 2e rij. Na het startschot was ik goed weg. De groep ging steeds meer naar het midden zwemmen maar ik bleef links zwemmen om minder last te hebben van de stroming.

Een goede beslissing want ik kwam goed het water uit waarna ik een goede wissel had en in de achtervolgende groep kwam. De groep reed niet echt door waardoor ik veel kopwerk heb gedaan om bij de kopgroep te komen; dit lukte vlak voor de wissel.

Na weer een goede wissel te hebben gehad begon ik aan het lopen ik moest naar de groep voor mij lopen dat lukte alleen een paar meter later moest ik dit groepje laten gaan doordat ik steken in mijn zij had; misschien toch teveel gegeven tijdens het fietsen. De 3e ronde kon ik weer lekker lopen. Met uiteindelijk toch nog een redelijk looponderdeel finishte ik als 17e. Met maar anderhalve minuut achter de nummer 1, ben ik heel tevreden over deze race. Ik heb er alles uitgehaald wat er inzat en vooral het sterke fietsonderdeel geeft mij vertrouwen voor de rest van het seizoen.

Zondag was de Teamrelay; een korte triathlon in estafettevorm; 250 meter zwemmen, 5,5 km fietsen en 1 km lopen. Ik mocht starten in het 1e team van Nederland. Na het startschot was ik als 1e weg en na het keerpunt zakte ik iets terug maar alsnog had ik een goed zwemonderdeel. Het fietsen was zwaar;  er stond best wind op de vlakte en met de triathlon van de dag ervoor nog in de benen viel dit onderdeel niet mee. Toch heb ik veel kopwerk gedaan om weer dichterbij de kopgroep proberen te komen maar helaas lukte dit niet. Uiteindelijk opnieuw een  goede wissel en ook het lopen ging aardig goed. Uiteindelijk kwam ik als 9e bij het wisselpunt om daar de volgende weg te sturen.  Uiteindelijk zijn we met het team 7e geworden.

Het was een topweekend waarin ik volop genoten heb. Supporters supertof dat jullie er waren! Sponsoren bedankt dat ik mij onbezorgd kan bezig houden met deze prachtige sport.

En voor een ieder die mij een keer willen zien racen tijdens een internationale wedstrijd: Zaterdag 5 juli zal ik starten op de ETU European Junior Cup in Holten.

Maar eerst staat Brno op de kalender. Vannacht vertrekken we naar Tjechië waar ik zaterdag zal racen. Mijn doel daar is om een EK limiet te halen. Deze wordt gehouden van 20-22 juni in Kitzbuehel (Oostenrijk). Het lijkt mij super om daar te racen.

Foto's:
Vlaggenparade
wedsdtrijd 
Teamrelay

Voor een filmpje klik hier

De website van Elianne is gesponsord door Gula websites & webshops
;