2019
Update
Goed begin

2018
Einde seizoen
Eredivisie Klazienaveen
Zwartewaterlandloop
ETU CUP Holten (NL)
ETU Cup Wuustwezel (BE)
Update

2017
Op naar 2018
Eindelijk weer lekker kunnen hardlopen
Afsluiting openwaterseizoen
NK openwaterzwemmen
Meppeler City Swim
Sponsornieuws
Update
Nieuw sponsorcontract HEBO
sponsorcontract met Gebofa Maritiem
Trainen, trainen en trainen

2016
Survivalrun Doorn
Survivalrun Vollenhove
Nieuwe Mountainbike
Triathlon Zwolle en einde seizoen
Zwartewaterlandloop
NK junioren Veenendaal
ETU JC Holten
ETU JC Burgas
Update en begin van mijn seizoen
Run2Day

2015
Sportjaaroverzicht 2015
Isaac en Sjefke Janssen Bikes
ETU Catania
Verhuizen, Het rondje eilanden en ETU JC Tiszaujvaros
ETU Burgas en overwinning Stiens
ETU Wenen en nog veel meer
ETU JC Melilla
ETU JC Quarteira
Trainingsstage Spanje

2014
Sportjaaroverzicht
Update
Nieuwe sponsor
Einde seizoen
World Triathlon Edmonton
Het Rondje Eilanden en de BK Sprint in Wuustwezel
ETU JC Geneve
ETU JC Holten
European Championships Kitzbühel
NK Junioren Amsterdam
ETU JC Brno
ETU Youth Olympic Games Qualifier
ETU JC Quarteira
Contract met HEBO
Trainingsstage Spanje
Kijkje bij Tehava
Run2Day als sponsor
Sponsorcontract Isaac

2013
Update
NK Survival Leeuwarden
Terugblik op seizoen 2013
Triathlon Maastricht
Triathlon Zwolle
ETU JC Eton Dorney
Triathlon Noordoostpolder
Triathlon Oldenzaal
Het Rondje Eilanden
Triathlon Schagen
Triathlon Nieuwe Niedorp
EK Team Relay junioren in Holten
NK Sprint Amsterdam
Triathlon Almere
NK Junioren Weert
ETU Vierzon
NK Survival Wesepe

ETU Wenen en nog veel meer

Na mijn examenperiode waarin mijn trainingen minimaal waren was het dan weer zo ver om een wedstrijd te doen, de ETU-cup in Wenen. Ik wist van te voren niet goed wat ik van mijzelf kon verwachten na mijn examenperiode. Wel wist ik dat het een zware wedstrijd zou worden omdat deze wedstrijd sterk bezet was. 

Donderdag 28 mei vloog ik samen met mijn moeder naar Wenen. Op vrijdag heb ik het parcours verkent. Het fiets parcours was heel smal dus zou voor veel valpartijen zorgen. Het zwemmen was in een zijtak van de Donau en het lopen was een heen en weer parcours langs het water. 
Zaterdag was het dan eindelijk zo ver, ik voelde mij goed  en was er helemaal klaar voor. De start was al om 8.30 uur dus dat werd vroeg op staan. Om 5.00 ben ik gaan inlopen en na het ontbijt ben ik tegen 6:30 naar het parcours gefietst.  Om 7.00 uur kon je inchecken en om kwart over 7 was de wisselzone open. Daarna ben ik mij verder klaar gaan maken en heb ik ingezwommen; het water was  ongeveer 17 graden en voelde best koud aan. 

De start was vanuit het water en wij moesten aan een brug gaan hangen. Toen iedereen aan de brug hing ging het startschot. Ik kon mij goed afzetten maar werd aan 2 kanten te gelijk naar achteren gedrukt ik probeerde mij terug te duwen maar dit lukte niet. Daarna ben ik naar de zijkant gezwommen en ben zo naar voren gekomen. Na 780m kwam ik vooraan in de tweede groep het water uit. Na een wat mindere wissel kwam ik in de tweede fietsgroep te zitten  deze reed goed door en gelijk in de eerste ronde was er al een valpartij die ik net kon ontwijken door in het gras te gaan rijden. Zo werd de groep kleiner en gingen we door met ongeveer 8 atleten. Later kwamen hier nog 2 atleten bij die van de kopgroep af waren gereden. Na 4 ronden kwam ik met 1 min achterstand van de fiets.  Dit keer had ik wel een goede wissel en was ik goed weg. Het eerste rondje lopen ging goed maar ik kon wel merken dat het fietsen hard was gegaan . Het tweede rondje ging moeizamer en hier heb ik dan ook wat meer tijd verloren. Uiteindelijk kwam ik als 28 e over de finish. Ik ben blij met dit resultaat na de twee mindere races. Tenslotte was ik net aan het opbouwen van de trainingen na de maagvliesontsteking en had ik 3 weken niet of nauwelijks getraind vanwege de examens. Deze wedstrijd was een bevestiging dat ik weet dat het goed zit.

Afgelopen zondag was kwam ik voor het eerst uit voor Triteam Groningen in de Eredivisie. De wedstrijd was in Amsterdam en het ging om het resultaat van het team. Mijn opdracht was om volle bak te gaan zwemmen zodat het veld uit elkaar getrokken zou worden. Dit is zeker goed gelukt!  Ik was goed weg en kwam dan ook met een flinke voorsprong uit het water. In de wisselzone moest ik wachten omdat je met je hele team de triathlon verder moest afwerken. Hier gingen we als 3e team weg . Op de fiets kwamen we uiteindelijk in een grote groep terecht en werd er niet meer hard door gefietst zo konden we weer met het hele team verder.

Het lopen begon goed en we liepen in op een paar andere teams. Helaas kwam Marije ten val en moesten we met z'n 3 en verder. Halverwege kon Hilde het niet meer bijhouden  en viel uiteindelijk helemaal stil. Omdat je met 3 teamgenoten over de finish moest komen hebben Sanne en ik Marije opgehaald en zijn toen weer op een stevig tempo verder gaan lopen. Uiteindelijk zijn we als 5e over de finish gekomen.

Inmiddels is bekend dat ik geslaagd ben voor de HAVO en vertrek ik vandaag naar Sittard.
Halverwege juli zal ik daar ook mijn eigen studio kunnen gaan betrekken.  Zo kan ik optimaal trainen voor mijn sport.
Donderdag 18 juni vertrek ik naar Burgas (Bulgarije) voor mijn volgende internationale wedstrijd. Hier hoop ik topfit aan de start te kunnen staan!

Voor foto's klik hier
Voor film klik hier

De website van Elianne is gesponsord door Gula websites & webshops
;