2019
Update
Goed begin

2018
Einde seizoen
Eredivisie Klazienaveen
Zwartewaterlandloop
ETU CUP Holten (NL)
ETU Cup Wuustwezel (BE)
Update

2017
Op naar 2018
Eindelijk weer lekker kunnen hardlopen
Afsluiting openwaterseizoen
NK openwaterzwemmen
Meppeler City Swim
Sponsornieuws
Update
Nieuw sponsorcontract HEBO
sponsorcontract met Gebofa Maritiem
Trainen, trainen en trainen

2016
Survivalrun Doorn
Survivalrun Vollenhove
Nieuwe Mountainbike
Triathlon Zwolle en einde seizoen
Zwartewaterlandloop
NK junioren Veenendaal
ETU JC Holten
ETU JC Burgas
Update en begin van mijn seizoen
Run2Day

2015
Sportjaaroverzicht 2015
Isaac en Sjefke Janssen Bikes
ETU Catania
Verhuizen, Het rondje eilanden en ETU JC Tiszaujvaros
ETU Burgas en overwinning Stiens
ETU Wenen en nog veel meer
ETU JC Melilla
ETU JC Quarteira
Trainingsstage Spanje

2014
Sportjaaroverzicht
Update
Nieuwe sponsor
Einde seizoen
World Triathlon Edmonton
Het Rondje Eilanden en de BK Sprint in Wuustwezel
ETU JC Geneve
ETU JC Holten
European Championships Kitzbühel
NK Junioren Amsterdam
ETU JC Brno
ETU Youth Olympic Games Qualifier
ETU JC Quarteira
Contract met HEBO
Trainingsstage Spanje
Kijkje bij Tehava
Run2Day als sponsor
Sponsorcontract Isaac

2013
Update
NK Survival Leeuwarden
Terugblik op seizoen 2013
Triathlon Maastricht
Triathlon Zwolle
ETU JC Eton Dorney
Triathlon Noordoostpolder
Triathlon Oldenzaal
Het Rondje Eilanden
Triathlon Schagen
Triathlon Nieuwe Niedorp
EK Team Relay junioren in Holten
NK Sprint Amsterdam
Triathlon Almere
NK Junioren Weert
ETU Vierzon
NK Survival Wesepe

Verhuizen, Het rondje eilanden en ETU JC Tiszaujvaros

Na de race van Holten, waar ik uitgestapt ben vanwege oververhitting, werd heel snel duidelijk dat mijn lichaam goed moest herstellen. In overleg met mijn coach heb ik dan ook de ETU in Chatereaux (Frankrijk) afgezegd zodat ik me kon richten op herstel en daarna een goed trainingsblok kon draaien. Niet een hele makkelijke keuze. Tussendoor kon ik mijn eigen studio in Sittard betrekken.

Inmiddels begin ik te wennen aan de hoeveelheid en intensiteit van de trainingen en voel ik mij al aardig thuis binnen het NTC. De trainingsuren zijn aardig uitgebouwd en dat merken mijn spieren wel. 

Het Rondje Eilanden wat op 1 augustus op het programma stond was dan ook een test om te kijken hoe ik er voor stond. Na een wat moeizame start kwam ik op gang en voelde met name het lopen goed. Mijn doel was om deze wedstrijd voor de 3e keer te winnen en dit is me dan ook gelukt. Nadat ik de tijdsnelste was van de dag wist ik ook in de finale te winnen. 

foto's

Een week later vertrok in naar Tiszaujvaros (Hongarije). Hier was naast de ETU Junior Cup ook de World Cup voor de elite. Hierdoor waren er veel landen over de hele wereld vertegenwoordigd. De hele stad stond in het teken van de triathlon en het was daar 1 groot feest. 
Het was er erg warm en het hotel, zonder airco was er armoedig maar dat mocht de pret niet drukken. Deze dagen zouden mij laten zien wat het trainingsblok mij opgeleverd had. Deze triathlon verliep wat anders dan anderen. Hierbij had je zaterdag de halve finales en alleen de beste 30 gingen door naar de finale op zondag. Ook was de afstand iets korter dan normaal; 500 meter zwemmen, 12,5 km fietsen en 3,6 km lopen.

Op zaterdag startte ik in de 2e serie. De 500 meter zwemmen was 1 groot gevecht waarin ik behoorlijk vast lag. Na een goede 2e ronde kwam ik als 9e uit het water. Op de fiets heb ik  hard gewerkt om een grote kopgroep te vormen. Een ontsnapping samen met een Japanse mislukte en ik werd ingesloten zodat een nieuwe poging onmogelijk werd.Met zo’n 20 man begonnen we gelijk aan het lopen. Als 14e kwam ik over de finish wat mij op het nippertje een finaleplaats opleverde.

In de finale, op zondag was ik goed weg met zwemmen en kwam in het sterke startveld als 8e uit het water. Op de fiets werd er hard gereden. Er was een kopgroep van 5 en ik reed in de achtervolgende groep. Hier werd rommelig en soms gevaarlijk gefietst waardoor ik niet naar voren durfde te fietsen. Na een valpartij, die ik net kon ontwijken, bleven er zo’n 18 atleten over in de achtervolgende groep. Na een goede wissel had ik een prima looponderdeel en kwam ik als 19e over de finish. Hier ben ik zeer tevreden mee en naast dat ik nu weet dat ik in hitte wel kan racen krijg ik weer meer vertrouwen in mijn prestaties. 

Aankomende zaterdag start ik tijdens het NK in Veenendaal!

Foto's van Tizzy
Filmpje van Tizzy

De website van Elianne is gesponsord door Gula websites & webshops
;