2019
Een nieuwe weg ingeslagen
ETU cup Sines (PRT)
Update
Goed begin

2018
Einde seizoen
Eredivisie Klazienaveen
Zwartewaterlandloop
ETU CUP Holten (NL)
ETU Cup Wuustwezel (BE)
Update

2017
Op naar 2018
Eindelijk weer lekker kunnen hardlopen
Afsluiting openwaterseizoen
NK openwaterzwemmen
Meppeler City Swim
Sponsornieuws
Update
Nieuw sponsorcontract HEBO
sponsorcontract met Gebofa Maritiem
Trainen, trainen en trainen

2016
Survivalrun Doorn
Survivalrun Vollenhove
Nieuwe Mountainbike
Triathlon Zwolle en einde seizoen
Zwartewaterlandloop
NK junioren Veenendaal
ETU JC Holten
ETU JC Burgas
Update en begin van mijn seizoen
Run2Day

2015
Sportjaaroverzicht 2015
Isaac en Sjefke Janssen Bikes
ETU Catania
Verhuizen, Het rondje eilanden en ETU JC Tiszaujvaros
ETU Burgas en overwinning Stiens
ETU Wenen en nog veel meer
ETU JC Melilla
ETU JC Quarteira
Trainingsstage Spanje

2014
Sportjaaroverzicht
Update
Nieuwe sponsor
Einde seizoen
World Triathlon Edmonton
Het Rondje Eilanden en de BK Sprint in Wuustwezel
ETU JC Geneve
ETU JC Holten
European Championships Kitzbühel
NK Junioren Amsterdam
ETU JC Brno
ETU Youth Olympic Games Qualifier
ETU JC Quarteira
Contract met HEBO
Trainingsstage Spanje
Kijkje bij Tehava
Run2Day als sponsor
Sponsorcontract Isaac

2013
Update
NK Survival Leeuwarden
Terugblik op seizoen 2013
Triathlon Maastricht
Triathlon Zwolle
ETU JC Eton Dorney
Triathlon Noordoostpolder
Triathlon Oldenzaal
Het Rondje Eilanden
Triathlon Schagen
Triathlon Nieuwe Niedorp
EK Team Relay junioren in Holten
NK Sprint Amsterdam
Triathlon Almere
NK Junioren Weert
ETU Vierzon
NK Survival Wesepe

Update en begin van mijn seizoen

Na 3 maanden topsport en de studie fysiotherapie in Eindhoven te hebben gecombineerd kwam ik er achter dat dit echt teveel van mij gevraagd had. Na een paar weken rust vloog ik op 4 januari naar Spanje voor een trainingsstage van 3 weken! 
filmpje 

Na een goede trainingsstage in Spanje ben ik opnieuw verhuisd. Op Watersley Sports & Talentpark heeft de NTB een atletenhuis waar ik nu woon met 3 andere atleten. In de komende maanden komen hier nog 4 atleten bij. Op 20 februari is de woning feestelijk geopend en inmiddel woon ik hier met veel plezier. 

Toch ging het de afgelopen maanden niet geweldig. Na mijn trainingsstage in Spanje kreeg ik maagproblemen. Deze waren zo aanwezig dat ik bijna 10 weken niet heb kunnen sporten. Inmiddels ben ik gelukkig hersteld maar hierdoor miste ik de 1e 2 belangrijke wedstrijden (ETU Quarteira en Melilla) waardoor het onmogelijk was om me nog te plaatsen voor het EK. Hoewel ik bijna weer volop train valt herstellen in een wedstrijdseizoen niet altijd mee. 

Nadat ik in april gestart was in de Eredivisie in het Mirandabad in Amsterdam was het 20 mei tijd om mijzelf weer op Europees nivo te meten. Op vrijdag 20 mei reisde ik dan ook af naar L’Aiguillon sur Mer in Frankrijk. Dit was een mooie klein instapwedstrijd. De race was op zondag 22 mei en na nog maar een week bezig te zijn geweest met tempotrainingen was ik wel benieuwd naar mijn kunnen. Helaas, mijn verwachtingen waren iets te hoog. Nooit gedacht dat ik 750 meter zwemmen te ver zou vinden maar het zwemmen duurde heel lang. Als 6e kwam ik vlak achter de kop uit het water en na een goede wissel zat ik in de achtervolging. Al snel werd het 1 grote groep achter de 2 koplopers. De groep reed stevig door en kon 1 koploper terugpakken. Het koste mij wel moeite om bij de groep te blijven maar dit is gelukt en over dit onderdeel was ik dan ook tevreden. Het lopen begon lekker en ik liep mooi naar voren en was inmiddels op een 9e plaats. Ik voelde al snel dat mijn energie op was en kon met moeite de 5 km uitlopen. Uiteindelijk kwam ik als 16e over de finish. Dit was zeker niet het resultaat wat ik gehoopt had maar achteraf was het voor toen oké. Ik was zo diep gegaan dat mijn herstel 1,5 week duurde.
De trainingen daarna verliepen weer lekker dus starte ik zondag opnieuw tijdens de Lotto Eredivisie Amsterdam Nieuw-west. Omdat dit een OD (olympische afstand 1500m-40km-10km) was kwam deze niet in mijn planning voor. Maar de vraag vanuit het Tri-Team Groningen kwam of ik wilde starten met een opdracht: Zorgen dat ik voorin uit het water kwam en de atleten daarna goed afzetten op de fiets. Dus stond ik toch aan de start! Omdat de wedstrijd in Frankrijk niet lekker liep had ik niet heel erg veel vertrouwen in de 1500 meter zwemmen. Maar zowaar lag ik lekker in het water, ging het zwemmen prima en kon ik easy meezwemmen met de kop. Als 3e kwam ik het water uit en heb rustig gewisseld omdat nog niemand van het team in beeld was. Na een halve ronde rustig fietsen kwam een teamgenoot eraan. Ik heb haar afgezet bij de achtervolgende groep waar ze helaas net het wiel niet kon pakken. Omdat in de groep achter ons de andere 2 atleten prima fietsten zat mijn taak erop en ben ik uit de race gestapt.

Dit geeft weer meer vertrouwen in aanloop naar de volgende wedstrijd. Dinsdag reis ik dan ook af naar Bulgarije (Burgas) waar mijn 2e ETU van het seizoen zal zijn. Dit keer wat meer dan een instapwedstrijd; het startveld is niet heel groot maar wel erg sterk. Ik ben benieuwd maar heb ongelooflijk veel zin om lekker te racen! Het seizoen gaan nu ook voor mij echt beginnen!

foto's ETU JC L'aiguillion sur Mer

 

 

De website van Elianne is gesponsord door Gula websites & webshops
;