2019
Update
Goed begin

2018
Einde seizoen
Eredivisie Klazienaveen
Zwartewaterlandloop
ETU CUP Holten (NL)
ETU Cup Wuustwezel (BE)
Update

2017
Op naar 2018
Eindelijk weer lekker kunnen hardlopen
Afsluiting openwaterseizoen
NK openwaterzwemmen
Meppeler City Swim
Sponsornieuws
Update
Nieuw sponsorcontract HEBO
sponsorcontract met Gebofa Maritiem
Trainen, trainen en trainen

2016
Survivalrun Doorn
Survivalrun Vollenhove
Nieuwe Mountainbike
Triathlon Zwolle en einde seizoen
Zwartewaterlandloop
NK junioren Veenendaal
ETU JC Holten
ETU JC Burgas
Update en begin van mijn seizoen
Run2Day

2015
Sportjaaroverzicht 2015
Isaac en Sjefke Janssen Bikes
ETU Catania
Verhuizen, Het rondje eilanden en ETU JC Tiszaujvaros
ETU Burgas en overwinning Stiens
ETU Wenen en nog veel meer
ETU JC Melilla
ETU JC Quarteira
Trainingsstage Spanje

2014
Sportjaaroverzicht
Update
Nieuwe sponsor
Einde seizoen
World Triathlon Edmonton
Het Rondje Eilanden en de BK Sprint in Wuustwezel
ETU JC Geneve
ETU JC Holten
European Championships Kitzbühel
NK Junioren Amsterdam
ETU JC Brno
ETU Youth Olympic Games Qualifier
ETU JC Quarteira
Contract met HEBO
Trainingsstage Spanje
Kijkje bij Tehava
Run2Day als sponsor
Sponsorcontract Isaac

2013
Update
NK Survival Leeuwarden
Terugblik op seizoen 2013
Triathlon Maastricht
Triathlon Zwolle
ETU JC Eton Dorney
Triathlon Noordoostpolder
Triathlon Oldenzaal
Het Rondje Eilanden
Triathlon Schagen
Triathlon Nieuwe Niedorp
EK Team Relay junioren in Holten
NK Sprint Amsterdam
Triathlon Almere
NK Junioren Weert
ETU Vierzon
NK Survival Wesepe

Update

Het is al weer even geleden dat ik wat op mijn website heb gezet. Daarom hier een uitgebreide update. Ik zal proberen mijn komende wedstrijdverslagen gelijk te plaatsen. 

In januari ben ik een weekje wezen fietsen op Lanzarote om een goede basis te leggen. Dit was een lekker weekje waarin heel wat fietskilometers gemaakt zijn.
Bijna aansluitend was het  ONMK in Terneuzen waar ik aan de start stond van de 100, 200, 400 en 800 meter vrije slag. Over het algemeen heb ik lekker gezwommen. Op elke afstand ben ik hoger geëindigd dan ik geplaatst was en heb ik bijna op alle slagen een PR gezwommen. Wat donderdag op de 1500m niet lukte (kon ik op het nippertje zwemmen dus niet ingezwommen)lukte op de 800 meter wel. Als 9e was ik geplaatst maar met een PR van bijna 9 seconden werd ik 5e!
Ook in de estafettes heb ik op 3 van de 4 afstanden een PR gezwommen. Dat het met mijn zwemnivo wel goed zat werd dit weekend bevestigd. 

Resultaten:
4e op de 1500m vrije slag
8e op de 400m vrije slag PR
12e op de 100m vrije slag 
8e op de 200m vrije slag PR 
5e op de 800m vrije slag PR 

2e op de 4x 200 vrij 
2e op de 4x 100 vrij
1e op de 4x 50 wisselslag
2e op de 4x 100 wisselslag

In maart vertrok ik dan met het NTC naar Fuerteventura voor een trainingsstage. Hier heb ik heerlijk kunnen trainen en heb ik heel wat kilometertjes gezwommen, gefietst en gelopen en me goed voor kunnen bereiden op het komende seizoen. 

Op 29 april was het dan zover en stond ik eindelijk weer eens aan de start van een triathlon. Een supersprint dus prima om mee te beginnen. Ik had er natuurlijk superveel zin in maar was ook wel heel benieuwd wat mogelijk was. Tenslotte liep ik nog maar een paar weken tempo’s.
Elke minuut startte een atleet in het zwembad. Het zwemmen was wel oke al was het inhalen wel lastig. Na een langzame wissel reed ik de kletsnatte wielerbaan op. Het fietsen ging eigenlijk wel goed, kon het tempo goed vasthouden. Na een iets betere wissel begonnen aan het lopen. Ik kon gelijk een goed ritme pakken wat ik tot mijn verbazing ook goed vol kon houden. Als 2e dame kwam ik over de finish. Het was heerlijk om weer te racen!

Op 28 mei ben ik gestart in de Eredivisie. Deze ging van start in Almere met een Triple mix. We gingen van start met 200m zwemmen, 5 km fietsen en 1,5km lopen. De 2e heat bestond uit 1,5km lopen, 5 km fietsen en 200m zwemmen. De 3e en laatste heat bestond uit 5 km fietsen, 200m zwemmen en 1,5km lopen. Tussendoor hadden we 10 minuten rust. 
Nu ben ik niet van de korte afstanden maar had erg veel zin om te racen. Als 4e kwam ik het water uit waarna ik op de fiets mooi voorin zat. Eenmaal van de fiets af begonnen te lopen en dit ging hard. Al snel merkte ik dat ik de snelle tempo's nog niet heb. Nu wist ik dit wel maar toch in zo'n wedstrijd valt dit tegen. De 2e en 3e heat ging ook lekker en kon ik tijdens het lopen de knop aardig omzetten dat dit nu is wat dit is. Opnieuw een bevestiging dat het met het zwemmen en fietsen wel goed zit maar het lopen nog meer tijd nodig heeft. 

Zaterdag 3 juni was het NK sprint rondom de Willem Alexander roeibaan in Rotterdam. Voor het eerst kwam ik uit bij de dames elite. Het zwemmen ging wel zoals verwacht. Na 750m kwam ik als 3e uit het water. Na supersnelle wissel zat ik als 1e op de fiets. Al vrij snel sprintte een atlete weg en zat ik in een achtervolgend groepje van 4 en later 3. Het fietsen ging echt snoeihard en In de laatste ronde moest ik echt lossen. Na een stukje alleen gefietst te hebben werd ik opgepikt door een andere groep. Vlak achter hen kwam ik de wissel in. Na een wat slechte wissel begon ik aan de 5km lopen. Met het lopen kon ik een stabiel tempo aanhouden. Nog niet wat het moet zijn maar in ieder geval een goed begin. Als 9e kwam ik over de finish en was hiermee 5e onder de 23. Al met al een wedstrijd waar ik tevreden over kan zijn. 

Op 10 juni stond ik aan de start bij de City Swim in Meppel;1,5 km door de grachten van Meppel. Ik was goed weg en heb eigenlijk de hele race voorin gelegen met een man in mijn voeten. Zo'n 300 meter voor de finish probeerde hij mij voorbij te zwemmen maar dat probeerde ik tegen te houden en met succes. Als 1e kwam ik onder het lint door maar de finish was op het ponton. En op de trap sprong hij mij voorbij. Met 16 minuten en 52 seconden op de klok een mooie 2e plaats overal. Met 3 minuten sneller dan vorig jaar, zeker tevreden over deze race.

En nu op naar Wuustwezel in Belgie waar ik zaterdag voor het eerst weer aan de start sta van een internationale wedstrijd. Wordt vervolgt! 

 

Foto's zijn overigens te vinden in de foto galerij. 

 

 

De website van Elianne is gesponsord door Gula websites & webshops
;