2019
Update
Goed begin

2018
Einde seizoen
Eredivisie Klazienaveen
Zwartewaterlandloop
ETU CUP Holten (NL)
ETU Cup Wuustwezel (BE)
Update

2017
Op naar 2018
Eindelijk weer lekker kunnen hardlopen
Afsluiting openwaterseizoen
NK openwaterzwemmen
Meppeler City Swim
Sponsornieuws
Update
Nieuw sponsorcontract HEBO
sponsorcontract met Gebofa Maritiem
Trainen, trainen en trainen

2016
Survivalrun Doorn
Survivalrun Vollenhove
Nieuwe Mountainbike
Triathlon Zwolle en einde seizoen
Zwartewaterlandloop
NK junioren Veenendaal
ETU JC Holten
ETU JC Burgas
Update en begin van mijn seizoen
Run2Day

2015
Sportjaaroverzicht 2015
Isaac en Sjefke Janssen Bikes
ETU Catania
Verhuizen, Het rondje eilanden en ETU JC Tiszaujvaros
ETU Burgas en overwinning Stiens
ETU Wenen en nog veel meer
ETU JC Melilla
ETU JC Quarteira
Trainingsstage Spanje

2014
Sportjaaroverzicht
Update
Nieuwe sponsor
Einde seizoen
World Triathlon Edmonton
Het Rondje Eilanden en de BK Sprint in Wuustwezel
ETU JC Geneve
ETU JC Holten
European Championships Kitzbühel
NK Junioren Amsterdam
ETU JC Brno
ETU Youth Olympic Games Qualifier
ETU JC Quarteira
Contract met HEBO
Trainingsstage Spanje
Kijkje bij Tehava
Run2Day als sponsor
Sponsorcontract Isaac

2013
Update
NK Survival Leeuwarden
Terugblik op seizoen 2013
Triathlon Maastricht
Triathlon Zwolle
ETU JC Eton Dorney
Triathlon Noordoostpolder
Triathlon Oldenzaal
Het Rondje Eilanden
Triathlon Schagen
Triathlon Nieuwe Niedorp
EK Team Relay junioren in Holten
NK Sprint Amsterdam
Triathlon Almere
NK Junioren Weert
ETU Vierzon
NK Survival Wesepe

Einde seizoen

Het is al weer een hele lange tijd geleden sinds mijn laatste update.Dit komt omdat ik een hele drukke periode achter de rug heb.
Nu mijn wedstrijdseizoen al weer een tijdje is afgelopen, heb ik eindelijk tijd gevonden om jullie weer op de hoogte te stellen van de vele veranderingen die er zijn gebeurd de afgelopen weken.
Mijn laatste bericht was het bericht over de eredivisiewedstrijd in Klazienaveen. Een wedstrijd die zeer goed ging tot aan de laatste fietsronde maar waar ik gediskwalificeerd omdat ik over de lijn kwam. 
In de week voor deze wedstrijd heb ik een gesprek gehad met mijn coach. Door de blessure van vorig jaar kon ik de NTC limiet niet halen. Ik had de keuze om in het atletenhuis te blijven wonen maar gelijk wist ik dat ik weer bij mijn ouders wilde gaan wonen. Hier had ik natuurlijk al vaker over nagedacht omdat ik wel tegen een aantal dingen aanliep binnen het NTC.  Wel bracht dit natuurlijk veel onzekerheid met zich mee en daarbij een hoop geregel zo midden in het seizoen en een zomervakantie van school die al half was begonnen. Mijn onderdak was dus snel geregeld, en voor de  trainingsmogelijkheden had ik vorig jaar al een plan gemaakt. Nog diezelfde week ben ik bij Eddie (Run2Day) langs gegaan omdat hij een groot netwerk heeft en binnen een uur waren er diverse mogelijkheden. Zo heeft hij een privé looptrainer geregeld die mijn looptechniek aan gaat pakken.  Ik wil Eddie dan nog een keer heel graag voor bedanken. Wat een topsponsor zeg! Verder moest ik ineens ook het onderwijs nog regelen. Ik zat op het Cios in Sittard en wou graag de opleiding wel afmaken. Gelukkig kon ik op de laatste dag voor de vakantie nog in gesprek met het Cios in Heerenveen. Echt een super goed gesprek gehad en ook dit opende deuren. Nu ik in grote lijnen alles geregeld had bleef ik toch wat onzeker omdat niet alles echt kortgesloten was. Zo wist ik niet of ik weer bij Kira kon zwemmen, of de overgang van school wel goed zou komen en meer van deze dingetjes. Daarbij moest er natuurlijk ook nog verhuisd worden en doorgetraind. Kortom toch de nodige stress. 

Voor mijn gevoel was ik toch nog altijd in goede vorm en vol goede moed vertrok ik naar Malmö. Daar werd mijn gevoel bevestigd; de trainingen gingen goed en mijn spieren voelden goed aan. Op de donderdag voor de wedstrijd kon er getraind worden in het zwembad. Er waren weinig atleten die hier gebruik van maakten maar ik wilde wel even lekker zwemmen. Het water was wel heel vies maar heb hier niet bij nagedacht. Doordat er ook spelende kinderen in hetzelfde bad waren kreeg ik flink water binnen en daar ging het fout. Ik kreeg last van mijn maag en na 1 dag rennies bleek vlak voor de wedstrijd dat deze niet meer hielpen. Ik had geen andere keuze dan mij af te melden voor de wedstrijd. Na de wedstrijd in Malmö bleven de klachten aanhouden (volgens de huisarts een vuile maag) Nadat ik net weer een week redelijk normaal had kunnen eten ben ik vertrokken naar Valencia. Dit zou mijn eerste OD worden. De voorbereidingen gingen goed en ik zal tijdens de wedstrijd wel zien hoe het zou gaan. Tijdens het zwemmen was ik goed weg, maar naarmate het zwemonderdeel zich verder vorderde merkte ik dat mijn energie aan het opraken was en zakte ik steeds verder weg in de groep. Met een achterstand begon ik aan het fietsen. Hierin kwam ik in een groepje van 3 terecht waarna we nog iemand bijhaalde. Helaas werden we in de laatste ronde gelapt en moesten we eruit. Einde wedstrijd, helaas ging het dus niet zoals ik had gehoopt maar, wel met een duidelijke oorzaak; gewoon weg niet genoeg hersteld. 

Twee weken na Valencia had ik mijn laatste wedstrijd, dit was een soort thuiswedstrijd want hij was in Zwolle. Inmiddels was ik weer goed aangesterkt en voelde mij wel weer goed. De wedstrijddag was het koud, het zwemmen ging goed, het fietsen was vooral koud en zwaar tegen de wind in fietsen, tijdens het lopen stabiel op de tweede plaats gebleven en dus ook als tweede geëindigd  achter Marije. 

Een mooie afsluiter van een wisselend seizoen wat zeer sterk begon door mijn eerste punten voor de wereldranglijst te halen. En hoewel ik op internationaal gebied graag wat meer had willen laten zien is het op Nationaal gebied wel goed verlopen met oa een mooie tijd en ook winst op de City Swim in Meppel, een mooie tijd en winst bij de Zwartewaterlandloop en het mee kunnen draaien in de kop tijdens de eredivisie wedstrijden. 

Inmiddels heb ik alles op de rit en krijgen de trainingen steeds meer vorm waardoor ik na mijn rustperiode weer bezig ben met opbouwen zodat ik over een paar weken weer volop aan de bak kan met de trainingen. 

Natuurlijk ben ik heel benieuwd hoe de trainingen gaan maar heb hier alle vertrouwen in. Met het zwemmen zit het wel goed en met de begeleiding van Kira Fijn ben ik er van overtuigd dat dit goed blijft. In januari start ik met fietstrainingen bij de Noordwesthoek en ik denk dat ik hier veel sterker door ga fietsen en met de privé looptrainingen kan ik alleen maar beter worden. Heb er heel veel zin in en verwacht dat ik in het volgend seizoen sterk kan racen. 

Maar eerst nog even een survivalrunnetje lopen :)

De website van Elianne is gesponsord door Gula websites & webshops
;